theiatours@theiatours.com +359 878 976 009

Виетнам – класически тур

Ексклузивна оферта!

10Д/7Н

По време на това пътешествие ще се запознаете с географията и културата на Виетнам.

Началото му е в Ханой – столицата на Виетнам, която ще ви омае с колониалния си чар.

Пътешествието ви ще продължи с  круиз сред приказните острови на залива Халонг.

Ще откриете древната столица Хюе и стаената прелест на тихото крайбрежно градче Хой Ан.

Завършваме със Сайгон – модерния метрополис на Виетнам.

МАРШРУТ: Ханой и залива Халонг – Хюе – Хой Ан – Сайгон с делтатат на р. Меконг

ИНДИВИДУАЛНА ПРОГРАМА: отпътуване – ежедневно в периода 01 ноември 2019-30 април 2020.

Програмата може да стартира от Сайгон или от Ханой, в зависимост от вашите предпочитания.

ДЕН 1: ОТПЪТУВАНЕ ЗА СТОЛИЦАТА НА ВИЕТНАМ - ХАНОЙ.

ДЕН 2:	ПРИСТИГАНЕ В ХАНОЙ. Кратка разходка за опознаване на града.

ДЕН 2: ПРИСТИГАНЕ В ХАНОЙ. Кратка разходка за опознаване на града.

Добре дошли в Ханой – кипящата от живот столица на Виетнам. На летището ще ви посрещнат екскурзовод и шофьор, които ще ви откарат до хотела в центъра на Ханой за настаняване. След обяд – кратка опознавателна разходка с посещение на най-важните атракции на Ханой: сградата на операта, стария квартал, езерото Hoan Kiem и храма Ngoc Son. Вечерта ще можете да се насладите на представление на традиционното водно куклено шоу – уникално виетнамско изкуство, произтичащо от древната култура на ориза в Югоизточна Азия. Вечеря в един от най-изисканите ресторанти на Ханой, предлагащ автентична виетнамска храна. Вечеря. Настаняване: Хотел в Ханой.

ДЕН 3. ХАНОЙ-ЗАЛИВА ХАЛОНГ

ДЕН 3. ХАНОЙ-ЗАЛИВА ХАЛОНГ

Закуска. Преди да се отправите към магическия залив Халонг ще имате на разположение половин ден за запознаване с очарователната столица на Виетнам – Ханой. Със своите широки зелени булеварди, френска колониална архитектура, тихи езера и древни пагоди Ханой представлява еклектичен микс, който предлага по нещо за всеки. Вашата екскурзия ще ви отведе до Стария град, Храма на литературата, Пагодата Тран Куок, Храма Куан Тхан, Западното езеро, Мавзолея на Хо Ши Мин. Следобед ще се отправите към залива Халонг (3-4 часа по магистралата). Закуска. Настаняване: Хотел в Халонг.

ДЕН 4. КРУИЗ В ЗАЛИВА ХАЛОНГ- ХАНОЙ- ПОЛЕТ ДО ДАНАНГ (ХОЙ АН)

След закуска в хотела автомобилът ще ви отведе до пристанището на Халонг, където ще се качите на борда на корабчето за 4-часов круиз. Програмата на круизния кораб ще ви покаже залива Халонг по най-добрия начин като ви отведе на вълшебно пътешествие из магическия архипелаг; ще се насладите на чудесата, които предлага тази забележителност – част от световното наследство на ЮНЕСКО. На борда на корабчето ще можете да се насладите на обяд, приготвен с пресни морски дарове, преди да се върнете в град Халонг, където ще ви очаква превоз за трансфер до летището на Ханой за полета ви до Дананг. Настаняване в хотел в Хой Ан. Закуска, обяд. Настаняване: Хотел в Хой Ан.

ДЕН 5. ПЕШЕХОДНА РАЗХОДКА ИЗ ХОЙ АН/РАЗХОДКА С ЛОДКА

Насладете се на почивката като се потопите в покоя и чара на това сънено крайбрежно градче. От 16 до 18 век Хой Ан е процъфтяващо пристанище, където китайски, холандски, френски, японски, португалски и арабски търговци търгуват с висококачествена коприна, която все още се произвежда в региона. Днес Хой Ан е спокоен курорт, популярен сред туристите със своята еклектична архитектура, умели шивачи и многобройни заведения. Тесните извити улички ще ви отведат до Пагодата на Чуа Онг, сградата на Китайския градски съвет, 200-годишната родова къща на Там Ки и прочутия Японски мост. Следобед – направете кратка разходка с лодка до близкия остров и посетете селото, известно с работилниците си за керамика. Връщане в хотела късно следобед. Закуска, обяд. Настаняване: Хотел в Хой Ан

ДЕН 6. ХОЙ АН-ХЮЕ

Закуска в хотела. Отпътуване на север към Хюе по високия над 500 метра проход Хай Ван. По пътя можете да спрете за питие и да се насладите на живописния плаж Ланг Ко преди да продължите към Хюе. Можете да посветите следобеда на пешеходна разходка из древната столица на Виетнам и да посетите Кралската Цитадела, пагодата Тиен Му и Мавзолея на Крал Ту Дук. Закуска. Хотел в Хюе.

ДЕН 7. ХЮЕ - ПОЛЕТ ДО САЙГОН

Закуска в хотела. Трансфер до летището на Хюе за полета ви до модерния метрополис на Виетнам - Сайгон. Добре дошли в яркия, кипящ от енергия финансов център на Виетнам: град Хо Ши Мин, наричан по-рано Сайгон. На международното летище ще бъдете посрещнати от вашия екскурзовод и шофьор, като по пътя към хотела ще направите опознавателен тур на Сайгон. След обяд в ресторант по ваш избор в центъра на града ще се отправите на туристическа обиколка на града. Закуска. Настаняване: Хотел в Сайгон.

ДЕН 8. САЙГОН-ДЕЛТАТА НА Р. МЕКОНГ

Този ден е посветен на пътуване по делтата на р. Меконг. След закуска вашият екскурзовод и шофьор ще ви откарат до Чай Бе. С вашия персонален сампан ще посетите пъстрия плаващ пазар на Чай Бе, ще продължите към работилниците на местните занаятчии, за да се запознаете с производството на местни спагети, сладкиши и бонбони от ориз, до вечнозелените острови сред криволичещите канали. Насладете се на вксусен обяд в Indochina Villa в хладната сянка на овощните градини. Следва кратка спокойна разходка до моста Ба Бон, където ще ви очаква вашият шофьор, за да ви откара обратно в Сайгон. Закуска, обяд Настаняване: Хотел в Сайгон.

ДЕН 9. САЙГОН. ПОЛЕТ САЙГОН-СОФИЯ

Закуска в хотела. Свободно време преди напускане и трансфер до летището за полета до София. Закуска.

ДЕН 10. ПРИСТИГАНЕ В СОФИЯ - КРАЙ НА ПРОГРАМАТА.

I. Записване. Цени и плащане
Плащането се извършва в лева по курса на БНБ за деня. Плащания се приемат в брой, с дебитна и кредитна карта или по банков път по сметка на ТУРОПЕРАТОРА.
ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА
IBAN: BG43FINV91501016724834 /сметка в лева/ BGN/
BIC: FINVBGSF
Размерът на дължимия депозит е 50% от общата пакетна цена, освен ако не е упоменатo друго в Договора за пътуване на ТУРОПЕРАТОРА. ПОТРЕБИТЕЛЯТ внася депозита в момента на подписването на договора, ако не е упоменат друг срок.
Окончателното плащане се извършва 20 (двадесет) дни преди датата на пътуване, ако не е упоменато друго в Договора за пътуване на ТУРОПЕРАТОРА.
Промяна на цената е възможна при наличието на една от следните причини: при покачване на цените на горивата, при промяна на стойността на транспортните разходи, изменение на размера на таксите, свързани с пътуването, промяна на валутните курсове, възникнали след подписването на договора.

Цената включва:
- Полет София-Ханой/Сайгон-София
- 2 вътрешни полета (Ханой-Дананг; Хюе-Сайгон)
- 7 нощувки със закуски на база двойна стая (3*)
- Хранения – посочените в програмата
- Транспорт – персонален климатизиран автомобил
- Екскурзовод на английски език
- Всички входни такси, представления, круизи и екскурзии
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR
- Екскурзовод от България - за групи от 10+ пътуващи

Цената НЕ включва:
- Такса за виетнамска виза - 40 щатски долара: издава се разрешително писмо за виза он лайн в София, като се полага в паспорта на летището при влизане в страната (необходими е да носите със себе си две снимки с размери 4 x 6 см, които се подават на летището в Ханой заедно с попълнен формуляр). Визата се заплаща предварително в България.
- Храна и напитки, освен посочените
- Лични разходи, бакшиши

Забележка:
- Молим ви да имате предвид, че часовете за полетите, хотелите, услугите и дните на пътуване подлежат на промяна.
- Всички хотели са категоризирани съгласно местния стандарт.
- Програмите са гъвкави и могат да бъдат променяни според вашите нужди и интереси.
Моля, свържете се с нас за повече информация.

[table id=98 /]
Цените са в ЕВРО на човек в двойна стая 
БРОЙ ПЪТНИЦИЦЕНА НА ЧОВЕК
12595
21865
31745
41640
51580
61535
71515
81505
91490
101710 - с екскурзовод от България