theiatours@theiatours.com +359 878 976 009

Виетнам – класически тур

Ексклузивна оферта!

По време на това пътешествие ще се запознаете с географията и културата на Виетнам. Началото му е в Сайгон – модерния метрополис на Виетнам, след което ще продължите на север към тихото крайбрежно градче Хой Ан. Ще откриете древната столица Хюе преди да се потопите в колониалния чар на Ханой. Пътешествието ви ще завърши с една нощ на круизен кораб сред приказните острови на залива Халонг.

МАРШРУТ: Сайгон и делтата на р. Меконг – Хой Ан – Хюе – Ханой и залива Халонг

ИНДИВИДУАЛНА ПРОГРАМА: отпътуване – ежедневно в периода 01 ноември 2018-30 април 2019.

Програмата може да стартира от Сайгон или от Ханой, в зависимост от вашите предпочитания.

ДЕН 1: ПОЛЕТ СОФИЯ-САЙГОН

ДЕН 2. ПРИСТИГАНЕ В САЙГОН

На международното летище ще бъдете посрещнати от екскурзовод и шофьор, които ще ви откарат до хотела в центъра на града. Свободно време, почивка. Хотел в Сайгон.

ДЕН 3. ТУРИСТИЧЕСКА ОБИКОЛКА НА САЙГОН

След закуска в хотела обиколка с екскурзовод: China Town, традиционна виетнамска медицина в музея FITO и пазара Ben Thanh. Обяд. Следобeд ще посетите бившия президентски дворец, стария квартал със сгради във френски колониален стил, катедралата Notre Dame и старата поща. Закуска. Хотел в Сайгон.

ДЕН 4. САЙГОН – ДЕЛТАТАТ НА Р. МЕКОНГ – САЙГОН

Пътуване по делтата на р. Меконг. След закуска екскурзовод и шофьор ще ви откарат до Чай Бе. С гребна лодка посещение на плаващ пазар на Чай Бе, работилниците на местните занаятчии, за запознанство с производството на местни спагети, сладкиши и бонбони от ориз, до вечнозелените острови сред криволичещите канали. Обяд в хладната сянка на овощните градини на остров Ан Бинх. Екскурзията завършва около 15:30 ч. във Винх Лонг. Вашият шофьор ще ви очаква на пристана, за да ви откара обратно в Сайгон. Закуска, обяд. Хотел в Сайгон.

ДЕН 5. САЙГОН-ДАНАНГ-ХОЙ АН

Кратък полет до Дананг. На летището ще ви очакват екскурзовод и шофьор, които ще ви откарат до Хойан. Тесните извити улички ще ви отведат до Пагодата на Чуа Онг, сградата на Китайския градски съвет, 200-годишната родова къща на Там Ки и прочутия Японски мост. Следобед – направете кратка разходка с лодка до близкия остров и посетете селото, известно с работилниците си за керамика. Връщане в хотела късно следобед. Закуска. Хотел в Хой Ан.

ДЕН 6. ХОЙ АН-ХЮЕ

Закуска в хотела. Отпътуване на север към Хюе по високия над 500 метра проход Хай Ван. По пътя можете да спрете за питие и да се насладите на живописния плаж Ланг Ко преди да продължите към Хюе. Можете да посветите следобеда на пешеходна разходка из древната столица на Виетнам и да посетите Кралската Цитадела, пагодата Тиен Му и Мавзолея на Крал Ту Дук. Закуска. Хотел в Хюе.

ДЕН 7. ХЮЕ-ПОЛЕТ ДО ХАНОЙ

Закуска. След нея следва романтична разходка с лодка по Парфюмената река до пагодата Тиен Му, пазара Донг Ба и кулата на Минх Манг. Следва кратък полет до Ханой – столицата на Виетнам. На летището ще ви посрещнат екскурзовод и шофьор, които ще ви откарат до хотела в центъра на града. Свободно време. Закуска. Хотел в Ханой.

ДЕН 8. ТУРИСТИЧЕСКА ОБИКОЛКА НА ХАНОЙ

Закуска. Целият ден е посветен на запознаване с очарователната столица на Виетнам – Ханой. Вашата екскурзия ще ви отведе до Стария град, Храмът на литературата, Пагодата Тран Куок, Храмът Куан Тхан, Западното езеро, Мавзолеят на Хо Ши Мин и един от музеите – Историческия или Етнографския (по избор). Вечерта ще посетите представление на традиционното водно куклено шоу. Закуска. Хотел в Ханой.

ДЕН 9. ХАНОЙ-ЗАЛИВА ХАЛОНГ-НОЩУВКА НА КРУИЗЕН КОРАБ

Закуска. Вашият шофьор ще ви очаква в 8:00 ч., за да ви откара до залива Халонг (4 часа), където ще се качите на круизен кораб. Следва едно денонощие на традиционен кораб в изумителния залив Халонг. Ще опитате гурме обяд от прясна морска храна на борда. Ще посетите една от най–красивите пещери в района на Халонг, можете да се гмурнете в топлите води на залива Тонкин, ако времето позволява. Вечеря. Закуска, обяд, вечеря. Нощувка на кораба.

ДЕН 10. ХАЛОНГ-ХАНОЙ. ПОЛЕТ ХАНОЙ-СОФИЯ

Започнете деня рано с урок по Тай Чи или просто се наслаждавайте на изгрева. Разходка с гребна лодка до близките острови. Брънч. Шофьорът ще ви чака на пристана на Халонг, за да ви откара до международното летище на Ханой за вашия полет. Полет Ханой-София. Брънч.

ДЕН 11. ПРИСТИГАНЕ В СОФИЯ - КРАЙ НА ПРОГРАМАТА.

Условия за записване:
- Депозит в размер на 50%, платим при записване за пътуване
- Доплащане в размер на 50% в срок от 30 дни преди датата на отпътуване
- Плащането се извършва в брой или по банков път

Цената включва:
- Полет София-Сайгон/Ханой-София
- 2 вътрешни полета (Сайгон-Дананг; Хюе-Ханой)
- 7 нощувки със закуски на база двойна стая (3*)
- 1 нощувка на круизен кораб в Залива Халонг
- Хранения – посочените в програмата
- Транспорт – персонален климатизиран автомобил
- Екскурзовод на английски език
- Всички входни такси, представления, круизи и екскурзии
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR
- Екскурзовод от България - само за групи от 12+ човека

Цената НЕ включва:
- Виетнамска виза
- Храна и напитки, освен посочените
- Лични разходи, бакшиши

Забележка:
- Посочената цена е за група от 12+ човека с екскурзовод от България.
- За групи по-малки от 12 души се доплаща.
- Молим ви да имате предвид, че часовете за полетите, хотелите, услугите и дните на пътуване подлежат на промяна.
- Всички хотели са категоризирани съгласно местния стандарт.
- Програмите са гъвкави и могат да бъдат променяни според вашите нужди и интереси.
Моля, свържете се с нас за повече информация.