theiatours@theiatours.com +359 878 976 009

Шедьоврите на Виетнам, Камбоджа и Лаос

Открийте мистериозните храмове и спиращите дъха пейзажи на Виетнам, Камбоджа и Лаос на това 13-дневно пътешествие през Индокитай. От плаващи селища до възвисяващи се древни храмове и мистични, изпълнени с изображения на Буда, пещери, това пътешествие ще ви потопи в чудесата на тези три красиви страни…

МАРШРУТ: Сайгон – Пном Пен – Сием Риеп с храмовете Ангкор – Езерото Тонле Сап – Луанг Прабанг – Водопада Куангси-Пещерата Пак У-Ханой-Залива Халонг (круиз)

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 13Д /10Н

ДЕН 1: ПОЛЕТ СОФИЯ-САЙГОН

ДЕН 2: ПРИСТИГАНЕ В САЙГОН

ДЕН 2: ПРИСТИГАНЕ В САЙГОН

Добре дошли в яркия, кипящ от енергия финансов център на Виетнам: град Хо Ши Мин, наричан по-рано Сайгон. На международното летище ще бъдете посрещнати от екскурзовод и шофьор, които ще ви откарат до хотела в центъра на града. Настаняване. Вечеря на круиз по р. Сайгон. ХРАНЕНИЯ: Вечеря НАСТАНЯВАНЕ: Хотел в Сайгон

ДЕН 3: САЙГОН - ДЕЛТАТА НА Р. МЕКОНГ - САЙГОН

ДЕН 3: САЙГОН - ДЕЛТАТА НА Р. МЕКОНГ - САЙГОН

Този ден е посветен на пътуване по делтата на р. Меконг. След закуска вашият екскурзовод и шофьор ще ви откарат до провинция Бен Тре. Ще посетите пагодата Вин Транг. С гребна лодка ще посетите пъстрия плаващ пазар на Чай Бе, ще продължите към работилниците на местните занаятчии, за да се запознаете с производството на местни спагети, сладкиши и бонбони от ориз, до вечнозелените острови сред криволичещите канали. Насладете се на вксусен обяд в крайбрежен ресторант. Вашият шофьор ще ви очаква на пристана, за да ви откара обратно в Сайгон. ХРАНЕНИЯ: Закуска, обяд НАСТАНЯВАНЕ: Хотел в Сайгон

ДЕН 4: ТУРИСТИЧЕСКА ОБИКОЛКА НА САЙГОН - ПОЛЕТ ДО ПНОМ ПЕН

ДЕН 4: ТУРИСТИЧЕСКА ОБИКОЛКА НА САЙГОН - ПОЛЕТ ДО ПНОМ ПЕН

След закуска в хотела ще имате възможност да разгледате с екскурзовод този завладяващ, пълен с живот град – най-големия във Виетнам. Ще посетите бившия президентски дворец, стария квартал със сгради във френски колониален стил, катедралата Notre Dame и старата поща. Трансфер до летището за полет до ПномПен. Настаняване в хотел в Пном Пен. Свободно време. ХРАНЕНИЯ: Закуска, обяд НАСТАНЯВАНЕ: Хотел в Пном Пен

ДЕН 5: ТУРИСТИЧЕСКА ОБИКОЛКА НА ПНОМ ПЕН – ПОЛЕТ ДО СИЕМ РИЕП

ДЕН 5: ТУРИСТИЧЕСКА ОБИКОЛКА НА ПНОМ ПЕН – ПОЛЕТ ДО СИЕМ РИЕП

Пном Пен е основан през 14 в. и оттогава е важен търговски център при вливането на трите реки: Меконг, Тонле След и Басак. След закуска в хотела кратко запознаване с бурната съвременна история на Камбоджа, червените кхмери, посещение на Музея на геноцида. След обяд в центъра на града – посещение на Националния музей и Кралския дворец – резиденция на кралската фамилия, както и на пищната Сребърна пагода. Късно следобед – кратък полет до Сием Риеп, провинциална столица и врата към древните храмове на Ангкор. На летището в Сием Риеп ще бъдете посрещнати от екскурзовод и шофьор, които ще ви откарат до хотела за настаняване. Свободно време. ХРАНЕНИЯ: Закуска НАСТАНЯВАНЕ: Хотел в Сием Риеп.

ДЕН 6: СИЕМ РИЕП – ХРАМОВЕТЕ НА АНГКОР

ДЕН 6: СИЕМ РИЕП – ХРАМОВЕТЕ НА АНГКОР

Насладете се на един цял ден посветен на тайнствените храмове на Ангкор. След закуска в хотела, заедно с вашия екскурзовод ще се отправите към великолепния храмов комплекс Ангкор Ват. Екскурзията започва с разглеждане на внушителната Южна порта на храма Ангкор Том. Следват храмът Байон, Терасата на Слоновете и Терасата на Прокажения крал. След обяд с традиционна кхмерска храна ще се отправите към мистичния скрит в джунглата храм Та Пром, а след това ще продължите към най-известния кхмерски храм - Ангкор Ват. Вечерта – вечеря с Aspara dance show. ХРАНЕНИЯ: Закуска, обяд, вечеря НАСТАНЯВАНЕ: Хотел в Сием Риеп.

ДЕН 7: СИЕМ РИЕП - ЕЗЕРОТО ТОНЛЕ САП - ПОЛЕТ ДО ЛУАНГ ПРАБАНГ

ДЕН 7: СИЕМ РИЕП - ЕЗЕРОТО ТОНЛЕ САП - ПОЛЕТ ДО ЛУАНГ ПРАБАНГ

След закуска ще се отправите към езерото Тонле Сап за разходка с лодка по най-голямото в Азия пресноводно езеро. Ще посетите плаващо селище, ферми за крокодили и риба. Трансфер до летището за полет до Луанг Прабанг (Лаос) - старата столица на Лаос, част от световното наследство на ЮНЕСКО. Настаняване в хотела. Свободно време. ХРАНЕНИЯ: Закуска, обяд НАСТАНЯВАНЕ: Хотел в Луанг Прабанг.

ДЕН 8: ТУРИСТИЧЕСКА ОБИКОЛКА НА ЛУАНГ ПРАБАНГ - ВОДОПАДА КУАНГСИ

ДЕН 8: ТУРИСТИЧЕСКА ОБИКОЛКА НА ЛУАНГ ПРАБАНГ - ВОДОПАДА КУАНГСИ

Луанг Прабанг е, може би, най-добре запазеният традиционен град в Югоизточна Азия. Спокойствието и очарованието на този град с неговата великолепна природа и културни забележителности, като манастира Wat Xieng Thong, го правят едно от най-очарователните места за посещение в Лаос. Ако се събудите рано, можете да участвате в ежедневния ритуал на будистките монаси, които получават милостиня от местните хора (за да видите монасите, трябва да станете в 5.30 ч.). След закуска нашият екскурзовод и шофьор ще ви вземат от хотела за туристическата обиколка. Ще посетите Phosi Market, където ще намерите богат асортимент от стоки - изсушена биволска кожа, местен чай, зеленчуци и тъкани, изработени от хората от местните племена. Лаос е известен и със своите традиционни занаяти. Днес ще посетите красивия водопад Kuangsi, където можете да се изкъпете в басейните или да се разходите по горските пътеки. Следва посещение на Wat Xieng Thong, Златния манастир, построен през 16 в. и най-красивият в Лаос. Последната дестинация днес е Ват Май - най - голямата пагода в Луанг Прабанг. Вечерта, в очакване на залеза, можете да се изкачите на върха на планината Phu Si. ХРАНЕНИЯ: Закуска НАСТАНЯВАНЕ: Хотел в Луанг Прабанг.

ДЕН 9: ЛУАНГ ПРАБАНГ - ПЕЩЕРИТЕ ПАК У - ПОЛЕТ ДО ХАНОЙ

ДЕН 9: ЛУАНГ ПРАБАНГ - ПЕЩЕРИТЕ ПАК У - ПОЛЕТ ДО ХАНОЙ

Закуска в хотела. Следва полудневен тур – посещение на бившия кралски дворец - сега Кралския музей. След това ще потеглите на круиз по р. Меконг до пещерите Пак У, където ще откриете лакирани в златно статуи на Буда във всякакви форми и размери. Трансфер до летището за полет до Ханой. Настаняване в хотел в Ханой. Свободно време. ХРАНЕНИЯ: Закуска НАСТАНЯВАНЕ: Хотел в Ханой.

ДЕН 10: ТУРИСТИЧЕСКА ОБИКОЛКА НА ХАНОЙ

ДЕН 10: ТУРИСТИЧЕСКА ОБИКОЛКА НА ХАНОЙ

Закуска. Днес имате пълен ден за опознаването на очарователната столицата на Виетнам. С широките си трилентови булеварди, френска колониална архитектура, спокойни езера и древните ориенталски пагоди, Ханой е еклектичен микс, който предлага по нещо за всеки. Туристическата обиколка на града ще ви отведе до следните ключови обекти на Ханой: Комплексът на Хо Ши Мин (мавзолея на Хо Ши Мин, Наколна къща), президентския дворец, One Pillar Pagoda; Храмът на Литературата; Западното езеро с пагодата Tran Quoc и храма Quan Thanh; и един от музеите на града (избор между Историческия музей и Етнографския музей). По-късно в следобедните часове ще се насладите на традиционното Water Puppet шоу – уникално виетнамско изкуство. ХРАНА: Закуска. НАСТАНЯВАНЕ: Хотел в Ханой.

ДЕН 11: ХАНОЙ - ЗАЛИВА ХАЛОНГ - КРУИЗ

ДЕН 11: ХАНОЙ - ЗАЛИВА ХАЛОНГ - КРУИЗ

След закуска в хотела ще се отправите на 3-4 часово пътуване с автомобил до Залива Халонг – част от световното наследство на ЮНЕСКО. 12.00-12.30 - регистрацията на круизния кораб. 12.45 – питие за добре дошли на борда на круизния кораб, кратка информация и инструкции за безопасност. 13.15-14.30 – обяд на борда с фиксирано меню 15.00-16.00 – посещение на пещерата Сунг Сот – изкачване и слизане по 600-те стъпала към великолепните варовикови образувания на най-голямата и красива пещера в Залива Халонг. 16.30-17.30 – връщане на кораба. Насладете се на великолепието на залива. Голямо разнообразие от висококачествени вина и спиртни напитки се сервират в открития бар на палубата. 18.00 - вземете участие в класа по приготвяне на традиционните виетнамски пролетни рулца под ръководството на нашия шеф - готвач. 17.00-19.00 – Happy hour 19.30 - време за вечеря и вечерни забавления: бар, СПА, лов на калмари. Нощувка на борда на круизния кораб. ХРАНА: Закуска, обяд и вечеря. НАСТАНЯВАНЕ: круизен кораб.

ДЕН 12: ЗАЛИВА ХАЛОНГ - ХАНОЙ

ДЕН 12: ЗАЛИВА ХАЛОНГ - ХАНОЙ

6.30 – събуждане, можете да наблюдавате зашеметяващия изгрев над залива. Новият ден започва с Тай Чи на палубата. 7.00-7.30 – ще бъдат сервирани кафе и чай с домашно приготвени бисквитки и сладкиши. 7.30-8.30 - посещение на Titop Island. Можете да вземете участие в разнообразни вълнуващи дейности: плуване и изкачване на върха за спиращ дъха изглед към залива. 8.30 - закуска на шведска маса, докато корабът преминава покрай други красиви части на залива. 9.30 – Check-out. 11.00 – на кея ще ви очаква шофьорът, който ще ви отведе до летището за вашия полет обратно. Полет Ханой - София ХРАНА: брънч. НАСТАНЯВАНЕ: N/A.

ДЕН 13: ПРИСТИГАНЕ В СОФИЯ.

Край на програмата.

Цените са в евро на човек за настаняване в двойна стая.

Цената включва:
- Полети София - Сайгон/Ханой - София
- 4 полета (Сайгон-Пном Пен; Пном Пен-Сием Риеп; Сием Риеп-Луанг Прабанг; Луанг Прабанг - Ханой)
- Настаняване в хотели 3 звезди/двойна стая; круизен кораб
- Хранения – съгласно посочените в програмата
- Транспорт – климатизиран автомобил съгласно програмата
- Екскурзовод на английски език
- Всички входни такси, круизи и екскурзии, представления, посочени в програмата
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR
- Водач на групата от България

Цената НЕ включва:
• Други полети
• Хранения, различни от посочените в маршрута
• Ранно настаняване и късно напускане в хотелите
• Лични разходи (напр. пране, телефон, напитки и др.)
• Бакшиши за екскурзоводите и шофьорите
• Застраховка
• Разходите по издаването на визи за Лаос, Камбоджа и Виетнам
- Виза за Виетнам за многократно влизане – заплаща се и се издава на място, 80 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
- Виза за Камбоджа – заплаща се и се издава на място (или по интернет), 30 долара (необходима е снимка с размери 3 x 4 см);
- Виза за Лаос – заплаща се и се издава на място, 35 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);


Условия за записване:
- Депозит в размер на 50%, платим при записване за пътуване
- Доплащане в размер на 50% в срок от 20 дни преди датата на отпътуване
- Плащането се извършва в брой или по банков път

ЗАБЕЛЕЖКИ:
1. Посочената цена е за група от 15 души
2. Молим ви да имате предвид, че часовете за полетите, хотелите, услугите и дните на пътуване подлежат на промяна.
3. Всички хотели са категоризирани съгласно местния стандарт.
4. Редът в програмите може да бъде променян.