theiatours@theiatours.com +359 878 976 009

Шедьоври на Камбоджа и Лаос

Открийте мистериозните храмове и спиращите дъха пейзажи на Камбоджа и Лаос на това 9-дневно пътешествие през Индокитай. От плаващи селища до възвисяващи се древни храмове и мистични, изпълнени с изображения на Буда, пещери, това пътешествие ще ви потопи в чудесата на тези две красиви страни…

МАРШРУТ: Пном Пен – Сием Риеп – Паксе – Луанг Прабанг

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 9 дни / 8 нощувки

ИНДИВИДУАЛНА ПРОГРАМА: отпътуване – ежедневно, съобразено с Вашите желания

Ден 1. Пристигане в Пном Пен

На летището ще бъдете посрещнати от екскурзовод и шофьор, които ще ви откарат до хотела за настаняване.

Ден 2. Туристическа обиколка на Пном Пен – полет до Сием Риеп

Закуска. След закуска – кратко запознаване с бурната съвременна история на Камбоджа, червените кхмери, посещение на Музея на геноцида. След обяд в центъра на града – посещение на Националния музей и Кралския дворец – резиденция на кралската фамилия, както и на пищната Сребърна пагода. Късно следобед – кратък полет до Сием Риеп, провинциална столица и врата към древните храмове на Ангкор. На летището в Сием Риеп ще бъдете посрещнати от екскурзовод и шофьор, които ще ви откарат до хотела за настаняване.

Ден 3. Сием Риеп – Храмовете на Ангкор

Закуска. Насладете се на един цял ден посветен на тайнствените храмове на Ангкор. След закуска в хотела, заедно с вашия екскурзовод ще се отправите към великолепния Ангкор Ват. Екскурзията продължава с разглеждане на внушителната Южна порта на храма Ангкор Том. Следват храмът Байон, Терасата на Слоновете и Терасата на Прокажения крал.

Ден 4. Сием Риеп - Бантей Срей -езерото Тонле Сап

Закуска. След закуска ще посетите перлата на Ангкор – храма Бантей Срей. Връщане в хотела за кратка обедна почивка, след което ще се отправите към езерото Тонле Сап за разходка с лодка по най-голямото в Азия пресноводно езеро. Ще посетите плаващо селище, ферми за крокодили и риба. (Поради ниските нива на водата през сухия сезон разходкта с лодка е възможна от юли до февруари. Алтернативата е посещение на плаващото селище Чонг Кнес)

Ден 5. Сием Риеп – полет до Паксе

Закуска. Полет до Паксе – столицата на провинция Чампасак в Южен Лаос, която се намира на мястото, където се съединяват река Меконг и река Дон. На летището ще бъдете посрещнати от екскурзовод и шофьор, които ще ви откарат до хотела за настаняване.

Ден 6. Паксе - храм Ват Фу - яздене на слон - о. Кхонг

Закуска. Посещение на храма Ват Фу. При кратко спиране по пътя ще можете да наблюдавате работата на дърворезбари в Бан Нонг Бун преди да продължите към Бан Киет Нгонг – малко лаоско село, където започва 90-минутната разходка на слонове през гората до планината Аса. Оттам продължавате до остров Кхонг – най-големия остров в Южен Лаос и начална точка на района с 4000 острова (Сифандон). Настаняване на острова.

Ден 7. Остров Кхонг – водопад Кхон Фафенг - полет до Луанг Прабанг

Закуска. След закуска ще се отправите на пътешествие през Сифандон. Първо ще повървите пеша покрай старата железопътна линия, следва пътуване с автомобил до водопада Кхон Фафенг. Следобед – полет до Луанг Прабанг, най–добре запазеният град в Югоизточна Азия. На летището ще бъдете посрещнати от екскурзовод и шофьор, които ще ви откарат до хотела за настаняване.

Ден 8. Луанг Прабанг - пещерите Пак У - туристическа обиколка на града

Закуска. След закуска ще потеглите на круиз по р. Меконг до пещерите Пак У, където ще откриете лакирани в златно статуи на Буда във всякакви форми и размери. Следобед ще посетите кралския дворец Хо Кхам, както и позлатените храмове Ват Май и Ват Шиенг Тхонг. Следва посещение на Нощния пазар, където можете да намерите прекрасен ръчнотъкан текстил, местно производство.

Ден 9. Луанг Прабанг

Закуска. Свободно време до полета.

Цените са в евро на човек за настаняване в двойна стая.

Цената включва:
- 3 полета (Пном Пен-Сием Риеп; Сием Риеп-Паксе; Паксе-Луанг Прабанг)
- Настаняване в хотели 3 звезди/двойна стая
- Хранения – съгласно посочените в програмата
- Транспорт – климатизиран автомобил съгласно програмата
- Екскурзовод
- Всички входни такси, круизи и екскурзии
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR

Цената НЕ включва:
- Визи за Камбоджа и Лаос
- Храна и напитки, освен посочените
- Международни полети, освен посочените
- Лични разходи

Условия за записване:
- Депозит в размер на 30%, платим при записване за пътуване
- Доплащане в размер на 70% в срок от 14 дни преди датата на отпътуване
- Плащането се извършва в брой или по банков път

Визи за Камбоджа и Лаос се издават при пристигане в съответното международно летище. Необходими са 2 снимки (3смх4см).
Молим ви да имате предвид, че часовете за полетите, хотелите, услугите и дните на пътуване подлежат на промяна.
Всички хотели са категоризирани съгласно местния стандарт.
Програмите са гъвкави и могат да бъдат променяни според вашите нужди и интереси.