theiatours@theiatours.com +359 878 976 009

От Ангкор Ват до Баган

Това 12-дневно пътуване от Сием Риеп – Камбоджа с директен полет до Янгон, Баган – Мианмар (Бирма) включва най – ярките обекти на културното наследство на Югоизточна Азия.

МАРШРУТ: Сием Риеп -Янгон – Баган – Мандалей – езерото Инле – Янгон

Ден 1. Пристигане в Сием Риеп

Археологическият парк Ангкор включва десетки храмове, вкючително Байон, Бантей Срей и легендарния Ангкор Ват. На летището ще бъдете посрещнати от екскурзовод и шофьор, които ще ви откарат до хотела за настаняване в Сием Риеп. Свободна програма. Можете да разгледате града и да посетите Стария пазар. Вечерта ще ви бъде сервирана вечеря, по време на която ще можете да се насладите и на представление на традиционни кхмерски танци.

Ден 2. Та Пром с „тук-тук” - Ангкор Ват - езерото Тонле Сап и плаващо село

АНГКОР (Angkor) е древната столица на Камбоджа. Храмът Ангкор-Ват (Angkor Wat) е разположен до южната граница на древния Ангкор и се явява безспорно най-голямата му забележителност. След закуска в хотела, заедно с вашия екскурзовод ще се отправите към него. Следобед ще се отправите извън града на кратък круиз по езерото Тонле Сап и ще посетите местните плаващи села.

Ден 3. Ангкор Том-Байон-Терасата на слона-Бантей Срей

Закуска. След закуска ще прекарате цялата сутрин в разглеждане на древната укрепена столица Ангкор Том. Започнете обиколката си от Южната порта. Следва храмът Байон, Терасата на Слона и Терасата на Прокажения крал. После ще се отправите към Бантей Срей и Преа Кхан. Връщане в Сием Риеп – късно следобед.

Ден 4. Урок по готвене в Сием Риеп – полет до Янгон

Закуска. Открийте тайните на автентичната кхмерска кухня в един полудневен урок по готвене. На пазара ще се запознаете с камбоджанските зеленчуци, билки и други съставки, след което ще се върнете в класната стая за практическите занимания. Вечеря с приготвените от вас ястия. Връщане в хотела, полет до бившата колониална столица на Мианмар, Янгон (Рангун). Нашият местен екскурзовод ще ви посрещне на летището и ще ви откара в хотела в Янгон за настаняване.

Ден 5. Янгон - полет до Баган

Закуска в хотела в Янгон. Кратък вътрешен полет Янгон - Баган. Обиколката на Баган започва с посещение на оживения пазар Нианг У в Стария Баган, продължава с красивата, покрита със злато пагода Швезигон и завършва с храма Ананда. Следобед – посещение на работилница за лакирани изделия. Ако времето позволява, полет с балон над Баган.

Ден 6. Разглеждане на забележителностите на Баган

Закуска. Този ден е посветен изцяло на магическите храмове на Баган. Първият от тях е Минкаба, следва тихото селце Мануха с уникалния храм от 11 в. Нанфай А. Следобед – разходка с конски впряг до някои от най–големите храмове на Баган и до пагодата Тайокепай, за да се насладите на залеза.

Ден 7. Баган - полет до Мандалей - Амарапура - Сагаинг

Закуска в хотела. Полет до Мандалей. Екскурзовод и шофьор ще ви посрещнат на летището и ще ви откарат в града за началото на вашия тур. Разглеждане на забележителностите на Мандалей: манастира Махагандарион, дървения мост У Бейн, пагодата Махамуни с бронзовата статуя на Буда, работилници за декоративни тъкани, дърворезби и бронзови отливки, работилница за мраморни изделия и тъкане на коприна. Обяд в местен ресторант. Следобед – изкачване на хълма Сагаинг и посещение на местния университет. От върха на хълма се разкрива спираща дъха гледка към долината на Мандалей, река Иравади и Мандалей.

Ден 8. Мандалей - Мингун - хълма Мандалей

След закуска плаване с лодка по река Иравади до Мингун. Обяд в крайбрежен ресторант с изглед към близките плаващи селища. Следобед – посещение на царския дворец на последния бирмански монарх и пагодата Кутодау.

Ден 9. Мандалей - езерото Инле

Закуска. Ранен полет до Хехо. На летището ще ви очакват екскурзовод и шофьор, които ще ви откарат до езерото Инле за разходка с корабче. Настаняване в хотел на езерото Инле.

Ден 10. Езеро Инле - пагода Индеин и плаващите градини

Заксука. Корабче ще ви отведе до красивия храм Индеин, разположен на хълм с гледка към езерото. Ще продължите с разглеждане на пагодата Фаунгдао, известна със своите богато позлатени пет малки изображения на Буда, манастира Нгафенчаунг, известен като пагодата на скачащата котка.

Ден 11. Езеро Инле - туристическа обиколка на Янгон

Закуска. Полет Хехо-Янгон. Настаняване в хотел в Янгон. Туристическа обиколка на града: Посещение на златния храм – пагодата Шведагон – най – впечатляващия паметник на културата на Янгон. Вечеря в ресторант с традиционна бирманска кухня – Karaweik Palace.

Ден 12. Обиколка на Янгон - отпътуване от Мианмар

Закуска в хотела. Пешеходна разходка из стария колониален Янгон. На пазара Богиоке можете да си изберете сувенири преди посещението на пагодата Суле и парка Махабандула с Паметника на Независимостта в центъра на Янгон.

Цената включва:
- Хотелско настаняване
- Трансфери
- Климатизиран частен автомобил или микробус
- Полети съгласно програмата
- Вход за споменатите атракции
- Англоговорящ екскурзовод
- Хранения - съгласно програмата
- Гориво, магистрални такси и паркинг

Цената не включва:
- Визи за държавите по маршрута
- Международен полет
- Бакшишите на гидове и шофьори
- Храна извън програмата
- Лични разходи

Забележка:
- Молим ви да имате предвид, че часовете за полетите, хотелите, услугите и дните на пътуване подлежат на промяна.
- Всички хотели са категоризирани съгласно местния стандарт.
- Програмите са гъвкави и могат да бъдат променяни според вашите нужди и интереси.
Моля, свържете се с нас за повече информация.


Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1329160855000023 на ЗАД „Дженерали”