theiatours@theiatours.com +359 878 976 009

Мароко „Имперски тур”

Продължителност: 8 дни/ 7 нощувки

Дати на отпътуване: 10.04.2018 | 24.04.2018 |02.10.2018 | 16.10.2018

 

Маршрут: Маракеш – Айт Бен – Хадду – Уарзазат – Тингир – Ерфуд – Фес – Волюбилис – Мекнес – Рабат – Казабланка – Маракеш – Агадир

Ден 1. София – Маракеш

Среща на летище София, Терминал 1 с нашия представител. Регистрация за директен чартърен полет София – Маракеш на BH Air (с продължителност 4 ч и 30 мин.). Кацане на летище Маракеш или Агадир. Посрещане от вашия професионален екскурзовод в Мароко (обслужването на място е изцяло на български език). Трансфер и настаняване в хотел Zalagh Kashbah 4* в Маракеш или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 2. Маракеш - Уарзазат

Закуска. Туристическа обиколка на Маракеш. Ще се запознаете с топ забележителностите и исторически паметници на града. Градините Менара, джамията Кутубия (Koutoubia Mosque) - най-голямата джамия в Маракеш, и една от най-внушителните в Мароко и Магреба. Разходката ще продължи с посещение на Двореца Байя (Bahia Plalace), където ще се насладите на изключителни образци на декорации от кедрово дърво и мрамор. Ще преминем през суковете и ще достигнем до Площад "Джема ел-Фна" (Jemaa el-Fnaa Square. Отправяме се към Медината, след това ще посетим автентична берберска аптека. Отпътуване за Уарзазат. Ще преминем през Високия Атлас, по криволичещи пътища, които стигат до 2 200 м надморска височина. По пътя ще спрем в Айт Бен Хадду. Този укрепен град се намира на левия бряг на река Уарзазат и възниква в 9 век като място за защита и почивка на пътуващите през Сахара кервани. Тук са били заснети: „Лорънс Арабски“ (1962 г.), „Исус от Назарет“ (1977г.), „Мумията” (1999г.), „Гладиатор” (2000г.) и много др. Пристигане в Уарзазат, наричан още „Вратата на Сахара”. Настаняване в хотел Club Hanane 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 3. Уарзазат – Тингир - Ерфуд

Закуска. Посещение на Таорирт с Музея на киното. Отпътуване към Ерфуд. Ще минем през величествените Каньони Тодра, където ще направим кратка пешеходна разходка в основата на тези много високи, страховити и отвесни скали. Следва обяд (опционално) в един от традиционните ресторанти, които ни предлага зоната. Преди хотела в Ерфуд ще спрем за кратка разходка под земята по дългите и криволичещи водни канали, наречени Кхетара в стила на Индиана Джоунс. Това е напоителна система, през която се е извличала подземната вода близо до повърхноста на земята. Берберите я усвояват от персите, които я създават 1 000 г.пр.Хр. Настаняване в Palm`s Club Hotel 4* или подобен. Вечеря и нощувка. *При желание срещу допълнително заплащане: 4х4 сафари, езда с камили и бивакуване в палатков лагер в пустинята в близост до Мерзуга.

Ден 4. Ерфуд - Фес

Закуска. Отпътуване за Фес. По пътя ще се отбием в Ифран, наречен още Мароканската Швейцария. Това е живописен ски курорт, разположен на 1713 метра надморска височина, известен с архитектурата си в европейски стил. Тук се намира и Националния парк на Ифран с площ от над 500 кв. км, където преобладава гора с многобройни кедрови дървете. Продължаваме към Фес. Настаняване в хотел Menzeh Zalaagh 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

Ден 5. Фес

След закуска ще посетим Кралския дворец със седемте златни порти. Непосредствено до него се намира старият еврейски квартал наречен Мелах, създаден през 1438 г. Следва посещение на старата наблюдателница на Фес, наречена Борш, старата Медина с над 9 000 лабиринтни улички (най-голямата пешеходна зона в света) - паметник на ЮНЕСКО. Ще се отбием до площада Нежарине, място, където се свързват всички улички от Медината. След това ще посетим ателиетата за сувенири, където ще видим обработката на бронз и равирането върху него на ръка. Връщане в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 6. Фес – Волюбилис - Мекнес – Рабат – Казабланка

Закуска. Отправяме се към древния град Волюбилис, в близост до Мекнес в северната част на Мароко. Основан е през III век пр.н.е. от финикийците и достига най-голям разцвет под римска власт. През VIII век става първата столица на династията на Идрисидите, но през следващите столетия запада. Продължаваме към Мекнес - бивша имперска столица по време на царуването на Мулай Исмаил, края на 17 ти и началото на 18 век, град, известен в миналото като „Градът на 100 те минарета”. Ще видите внушителните градски стени и красиво украсената порта на Баб Мансур, старите конюшни (отвън) и басейна, от който конете на султана са пиели вода. На път за Казабланка - разглеждане на столицата Рабат. Обзорната обиколка на града включва мавзолея на Мохамед V и Кралския дворец (отвън). Пристигане в Казабланка. Настаняване в хотел Prince de Paris 4* . Вечеря и нощувка.

Ден 7. Казабланка - Маракеш

Закуска. Казабланка е търговската столица на Кралството. Ще тръгнем пеш, минавайки през площадите Мохамед V и Обединените нации, където ще имаме свободно време за сутрешно кафе и самостоятелна разходка. Следва посещение на величествената джамия „Хасан II”, романтично вдадена във водите на Атлантическия океан - емблема на града (за желаещите да я разгледат отвътре входът се заплаща допълнително на място 12€ на човек). После продължаваме до красивата плажна алея Корниш. Там ще имаме свободно време за обяд (опционално) или самостоятелна разходка. Трансфер до Маракеш. Настаняване в хотел Zalagh Kashbah 4* или подобен. Вечеря и нощувка. • По желание: посещение на спектакъла „Фантазия” – включва вечеря в типична берберска палатка на фона на фолклорни танци от различните части на страната, демонстрация на конна езда – 50 евро.

Ден 8. Маракеш - Агадир - София

Закуска. Трансфер до летището в Агадир за обратен полет до София. Кацане на летище София, Терминал 1. Край на програмата.

Пакетна цена на човек, настанен в двойна стая: 698 €/ 1365 лв

Цената включва:
• Самолетен билет – чартърен полет на авиокомпания BH Air: София – Маракеш/Агадир -София с включени летищни такси
• Трансфери с климатизиран автобус по програмата
• 7 нощувки на база HB полупансион (закуска и вечеря) в 4* хотели
• Всички екскурзии в Мароко, без доплащанията за допълнителните мероприятия
• Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване
• Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 EUR със ЗAД „Армеец”

Цената не включва:
• Обяди по време на пътуването – заплащат се на място
• Допълнителни мероприятия, които се заплащат на място
• Бакшиши – 10 евро за целия престой, които се заплащат на място
• Такса гориво при значителна промяна на цената на горивото. Обявява се при доплащането на пакета
• Застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗАД „Армеец” - възстановява заплатената сума, при отказ по здравословни и други причини

Минимален брой туристи: 30
Срок за уведомление на недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване

Полетна информация:
София 14:30 ч. Маракеш/Агадир 16:00 ч.
Маракеш/Агадир 17:00 ч. София 23:55 ч.

Тип самолет: Airbus A320

Забележка: Полетите на 10.04 и 02.10 са до Маракеш. Възможна е промяна в полетното разписание!

Начин на плащане: депозит 300 евро или 600 лева при записване; доплащане до 20 работни дни преди датата на отпътуване!

Необходими документи: копие на международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители! Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!

Срокове за анулации и неустойки:
До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
От 59 работни дни до 21 дни – 300 евро / 600 лева
От 20 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Вид използван транспорт: самолет; автобус

„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗАД „Армеец“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 17550 1315 0000573705 на ЗАД „Армеец”